HYPOTHEEKINFO
OFFERTE
HUIS & FISCUS
BEREKEN
OVER ONS
HYPOTHEEKINFO
Hypotheekverstrekkers
Hypotheekvormen
Soorten Hypotheken
Hypotheek Oversluiten?
2e hypotheek
Second Opinion
Onvoorziene Gebeurtenissen
Bijzondere Situaties
Wisselend Sparen
Wat kan ik lenen?
Rente
Hypotheekinstinkers


Bijzondere Hypotheeksituaties


Een of twee verdieners met een vast inkomen zullen weinig problemen ondervinden bij het verkrijgen van een lening. Maar geldt dit ook als u geen inkomen heeft of als u bijvoorbeeld ondernemer bent? Gelukkig kunnen wij u in de meeste gevallen aan een financiering voor uw woning helpen.  Lees wel eerst goed de voorwaarden.

 

Voorbeelden hiervan zijn een hypotheek voor: :

 

-          Starters op de woningmarkt

-          Studenten

-          Ondernemers

-          Artsen in opleiding

-          Gepensioneerden 

-          Flexwerkers

-          als u geen vast inkomen heeft

-          Als u in het buitenland werkt


 

U bent starter op de woningmarkt?

Koopt u voor de eerste keer een woning, dan kunnen een aantal faciliteiten uw leencapaciteit enigszins verruimen. Sommige geldverstrekkers accepteren het (tijdelijk) meetekenen van ouders voor de hypotheek als extra zekerheid, andere verhogen hun maximale verstrekking voor starters, als het opleidingsniveau een spoedige inkomensstijging aannemelijk maakt. Ouders kunnen ook fiscaal aantrekkelijk schenken. Uw eerste eigen woning komt hiermee een stuk dichterbij. Lees meer over de Startershypotheek of de CarriereHypotheek.

 

U bent student?
Het is lastig om een kamer te krijgen. Heb je een kamer dan is deze vaak al zo duur dat het kopen van een appartement niet eens zo gek idee is. Bijvoorbeeld je verhuurd de slaapkamer(s) en gaat zelf in de woonkamer wonen. Na je studie ga je werken en kun je het appartement in je eentje gaan bewonen. Maar studiefinanciering wordt door banken niet als bestendig inkomen beschouwd en een bijbaan levert vaak ook niet voldoende op voor een fatsoenlijk leningsbedrag. Al lukt het niet in alle gevallen, het is zeker niet altijd onmogelijk geld te lenen voor de aanschaf van een woning. Zeker als je ouders je financieel kunnen ondersteunen. Als ze nu je kamer betalen of een deel van de hypotheek, dat maakt niks uit. Onze adviseurs kunnen u vertellen welke haken en ogen op een dergelijk plan van toepassing zijn. Wilt u iets gaan kopen, neem dan zeker even contact met ons op. Lees meer over de Startershypotheek.

 

U bent ondernemer?

Wilt u als ondernemer een hypotheek afsluiten, dan werpen veel geldverstrekkers belemmeringen op. Vaak is 100 % van de executiewaarde het maximum dat verstrekt kan worden. U komt daardoor vaak weer uit bij uw eigen bank, waar u uw zoektocht wellicht ook begonnen bent. En dat is jammer.

Wij kennen namelijk wel de juiste wegen naar de voordeligste offerte. Met een zo hoog mogelijk fiscaal voordeel, soms tot wel 130% van de executiewaarde en met voorwaarden die u zeker zullen aanspreken. Van belang is wel dat u uw ondernemerskwaliteiten voldoende kunt aantonen. Jaarcijfers, belastingaangiftes en -aanslagen van de laatste drie jaar, een uittreksel KvK en een prognose voor het huidig boekjaar zullen door elke bank worden opgevraagd, voor men kan beoordelen of de financiering haalbaar is. Wilt u dat we voor u een aanvraag in gang zetten, zorg er dan ook voor deze stukken paraat te hebben.

 

U bent arts in opleiding

Bent u bezig met de voltooiing van uw medische opleiding, dan beschikt u nog niet over de vaste aanstelling waar de meeste geldverstrekkers om vragen. Ook een intentieverklaring het lopende, tijdelijke dienstverband te doen volgen door een vast contract zal in de regel niet mogelijk zijn. Lastig, omdat geldverstrekkers in Nederland in het algemeen veel formalistischer werken dan u wellicht had verwacht. Van het vaste beleid wordt niet vaak afgeweken. Gelukkig kennen wij voldoende ingangen om voor u toch een fraaie hypotheek te verkrijgen.

 

U bent  gepensioneerd?

U bent gepensioneerd ?n u hebt een eigen huis. Dat is mooi, want dan woont u feitelijk in uw appeltje voor de dorst. N?g mooier is het als u vrij over dat vermogen kunt beschikken. Als u m??r uit die bakstenen kunt halen dan alleen het woongenot. Want er is nog z?veel te genieten! Met z'n tweetjes, maar ook met kinderen en kleinkinderen. Zeker wanneer alle andere zaken al keurig voor elkaar zijn. Nu bent u zelf aan de beurt...Lees meer over de Pensioen Optimaal Hypotheek.

 

U heeft geen vast inkomen?
Ook als u niet beschikt over een vast inkomen, kunnen we u soms toch aan een goede hypotheek helpen. Het is het eenvoudigst als u kunt aantonen dat u de afgelopen drie jaar voldoende heeft verdiend. Het gemiddeld verdiende bedrag mag dan als uw inkomen worden gezien. Het is in deze situatie mogelijk tot 125% van de executiewaarde van uw woning te lenen. Voldoende om de aankoopsom en kosten koper mee te voldoen. Ook als u de afgelopen jaren niet voldoende inkomen heeft genoten, zijn er wellicht toch mogelijkheden. Het is dan wel vereist, dat de hoogte van de lening ten opzichte van de waarde van uw woning beperkt blijft. Heeft u niet meer nodig dan de helft van de waarde van de (verder onbelaste) woning, dan verstrekken een aantal geldverstrekkers u deze lening zonder dat inkomen hoeft te worden aangetoond. Vraag ons naar de verdere voorwaarden. 

 

U bent Flexwerker?

Banken in Nederland zijn sterk gericht op vast inkomen. Het uitgangspunt is altijd een dienstverband voor onbepaalde tijd. Is er sprake van een tijdelijk contract, dan is dat alleen acceptabel als de werkgever zwart op wit verklaart dat het zal worden gevolgd door een vaste aanstelling. Toch komt het vaak voor dat een vaste aanstelling helemaal niet aan de orde is. De werkgever toont zich niet bereid een intentieverklaring te verstrekken, u stelt er geen prijs op u te sterk te binden aan een bedrijf of u werkt freelance. U kunt er vanuit gaan dat veel banken dan niet bereid zijn uw inkomen mee te nemen.

Wij kunnen u waarschijnlijk verder helpen. Als u kunt aantonen wat uw inkomen is geweest over de laatste drie jaar, kennen wij de juiste wegen om dat als uw 'bestendig inkomen' te laten gelden. In de meeste gevallen zullen daarbij bovendien de rentepercentages en netto-maandlasten veel lager uitvallen dan u verwacht had.

Beschikt u niet over een vast dienstverband, maar bent u wel op zoek naar een goede financiering, neem dan zeker even contact met ons op.

 

U werkt in het het buitenland?

Veel banken houden bij het bepalen van hun hypotheekverstrekking rekening met belastingaftrek. Verdient u uw inkomen geheel of gedeeltelijk buiten de Nederlandse landsgrenzen, dan heeft u die aftrek echter niet, of niet volledig. In veel gevallen wordt het daardoor een stuk moeilijker een behoorlijk bedrag gefinancierd te krijgen. Gelukkig is er ook een aantal geldverstrekkers dat minder problemen heeft met buitenlands inkomen. Onze adviseurs kennen ze en weten wat u er kunt lenen. JA, ik wil alvast weten waar ik aan toe ben!
Vraag online alvast een Hypotheekofferte of op
Vraag een adviesgesprek aan 


Doe de Hypotheektest
Poll
Bent u bereid op latere leeftijd uw huis op te eten?
h? wat?, huis opeten? Dat smaakt toch niet.
Nooit over nagedacht
Nee, (als ik overlijd mogen erfgenamen mijn huis erven
JA, (lees meer over de Pensioen Optimaal Hypotheek)