HYPOTHEEKINFO
OFFERTE
HUIS & FISCUS
BEREKEN
OVER ONS
Pensioen Optimaal Hypotheek
Hoe werkt het?
Na mijn 85e
Mijn situatie verandert
Renteaftrek
Aflossen
Voor wie?
Rekenvoorbeelden
Contraverzekering
Kernpunten
Offerte/ Brochure aanvragen


Hoe werkt het? Pensioen Optimaal Hypotheek
Het 'geheim' van de Pensioen Optimaal Hypotheek schuilt in de overwaarde van uw eigen woning. De basisgedachte is om die overwaarde te benutten voor een betere inkomenspositie of voor andere leuke dingen. Door de overwaarde kunt u namelijk zonder risico een nieuwe, hogere hypotheek op uw woning afsluiten. Deze nieuwe hypotheek bedraagt maximaal de door een (register)taxateur vast te stellen executiewaarde. Een bestaande hypotheekschuld wordt inclusief oversluitkosten afgelost uit de nieuwe hypotheek.
 
Daarna blijft er een geldbedrag over. Dit krijgt twee bestemmingen. Een deel stort u in een gegarandeerde Direct Ingaande Lijfrente afgesloten bij een gerenommeerde, Nederlandse verzekeraar. Deze verzekering keert maandelijks een gegarandeerd bedrag uit tot minimaal uw 85e jaar. Dit maandelijkse bedrag is bestemd voor de betaling van de lasten van de nieuwe hypotheek. Daar hebt u dus minstens tot uw 85e geen omkijken meer naar. Het andere deel, het restant dus van het overwaardebedrag, krijgt u zelf netto in handen om geheel naar eigen inzicht te besteden of als aanvulling op uw financi?le positie. Meer genieten van de leuke dingen des levens dus.

Ideaal bij koppeling aan de startershypotheek van uw (klein)kinderen
De bedragen die u overhoudt kunt u eventueel schenken aan de hypotheek van uw (klein)kinderen. (
zie startershypotheek) Zo vangt u 2 vliegen in een klap. En u zelf geniet er nog van en u kunt op een fiscaalvriendelijke manier meehelpen hun droomhuis te realiseren. 

Neem contact op met de adviseur van Regionale Hypotheekpartners voor meer informatie of een offerte.


 


Erkend Hypotheekadviseur
Poll
Bent u bereid op latere leeftijd uw huis op te eten?
h? wat?, huis opeten? Dat smaakt toch niet.
Nooit over nagedacht
Nee, (als ik overlijd mogen erfgenamen mijn huis erven
JA, (lees meer over de Pensioen Optimaal Hypotheek)