HYPOTHEEKINFO
OFFERTE
HUIS & FISCUS
BEREKEN
OVER ONS
Rente
Uitleg Rente
Actuele Rentestanden
Rentewijziging per email?


Rentestanden (actueel) (van iedere bank)


U kunt de actuele rentestanden ook iedere week of bij grote wijzigingen
per e-mail ontvangen 

Let op! U moet uitgaan van een gemiddelde rente. De waarde van uw woning en de hoogte van uw hypothecaire geldlening kunnen het rentepercentage nog be?nvloeden!  De laagste rente is niet altijd de laagste maandlasten.

Rentevasteperiode: (pop-up) Variabel 1 jaar 5 jaar 10 jaar 15 jaar 20 jaar 30 jaar
NHG / 60% executiewaarde Variabel 1 jaar 5 jaar 10 jaar 15 jaar 20 jaar 30 jaar
75% executiewaarde Variabel 1 jaar 5 jaar 10 jaar 15 jaar 20 jaar 30 jaar
90% executiewaarde  Variabel  1 jaar 5 jaar 10 jaar 15 jaar  20 jaar 30 jaar
100% executiewaarde Variabel 1 jaar 5 jaar 10 jaar 15 jaar 20 jaar 30 jaar
125% executiewaarde Variabel 1 jaar 5 jaar 10 jaar 15 jaar 20 jaar 30 jaar


* Variabele Rente =  (excl. risico-opslagen).
Dit tarief is gebaseerd op het Euribor-tarief met daarbij opgeteld een opslag van 0,65%. Dit Euribor-tarief kunt u dagelijks volgen op teletekst pagina 542 en in enkele financi?le dagbladen.
Eventuele risico-opslagen, bepaald door de verhouding tussen de getaxeerde executiewaarde van uw woning en het totale hypotheekbedrag, komen daar nog bij.

Geldig voor: Aflossingsvrije hypotheek, Annu?teitenhypotheek, Spaarhypotheek , Levenhypotheek , Beleggingshypotheek , Hybride hypotheek.

(NHG) Om in aanmerking te komen voor een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie moet u aan bepaalde eisen voldoen, zoals maximale aanschafkosten van ? 240.000,-. Het percentage van de executiewaarde dat u wilt lenen heeft bij NHG geen invloed op het rentepercentage.

Executie (waarde) tarieven De executiewaarde van een woning is de waarde die de taxerende makelaar inschat aan opbrengst in geval van verplichte verkoop (per executie/ opbod op de veiling).

75% executietarief
Indien u eigen geld inbrengt waardoor u minder dan 75% van de executiewaarde hoeft te lenen heeft de geldverstrekker meer zekerheid door de waarde van de woning. Deze tarieven behoren derhalve tot de laagste tarieven.

125% executietarief Indien u geen eigen geld inbrengt en ook de kosten die gemoeid zijn met de aankoop van een eigen woning geheel wenst mee te financieren is er sprake van een 125% executiewaarde financiering.

Rekenvoorbeeld hypotheekbedrag

Samenstelling

Bruto rentelasten
per maand

Hypotheekbedrag: ? 200.000
Rente (%): 4,6%
Rentevaste periode: 5 jaar
Hypotheekvorm: Aflossingsvrij

? 783

Hypotheekbedrag: ? 200.000
Rente (%): 2,7%*
Rentevaste periode: Variabel
Hypotheekvorm: Compleethypotheek

? 450

Hypotheekbedrag: ? 350.000
Rente (%): 4,6%
Rentevaste periode: 5 jaarHypotheekvorm: Aflossingsvrij

? 1.371

* Alleen als de dekking van de overlijdensrisicoverzekering in totaal 100% van de lening bedraagt en met Nationale Hypotheek Garantie.

Hoe schat ik de executiewaarde van mijn nieuwe woning?
De executiewaarde is de opbrengst van een woning in geval van een gedwongen verkoop. Bij Regionale Hypotheekpartners kunt u tot 125% van de executiewaarde lenen. Berekening: koopsom x 0,89 = geschatte executiewaarde. De daadwerkelijke executiewaarde wordt bepaald door een taxatie.

Is een lage rente het enige dat telt?
Wij wijzen u erop dat een goede hypotheek slechts ten dele wordt gekenmerkt door een scherp rentetarief; de hypothecaire voorwaarden zoals bijvoorbeeld de aflossing en de verzekeringspremie zijn immers tevens van groot belang. Uiteraard beschikken onze adviseurs over de benodigde informatie en adviseren zij u graag geheel vrijblijvend over de voor u meest ideale hypotheek.


Doe de Hypotheektest
Poll
Bent u bereid op latere leeftijd uw huis op te eten?
h? wat?, huis opeten? Dat smaakt toch niet.
Nooit over nagedacht
Nee, (als ik overlijd mogen erfgenamen mijn huis erven
JA, (lees meer over de Pensioen Optimaal Hypotheek)