HYPOTHEEKINFO
OFFERTE
HUIS & FISCUS
BEREKEN
OVER ONS
HYPOTHEEKINFO
Hypotheekverstrekkers
Hypotheekvormen
Soorten Hypotheken
Hypotheek Oversluiten?
2e hypotheek
Second Opinion
Onvoorziene Gebeurtenissen
Bijzondere Situaties
Wisselend Sparen
Wat kan ik lenen?
Rente
Hypotheekinstinkers


Wisselend Sparen


Natuurlijk kan het voorkomen dat u op een moment besluit extra geld te storten omdat u wat ruimer zit. Hieronder staan belangrijke punten om aandacht aan te besteden:

Versneld Sparen

Als u de eerste jaren van de looptijd extra premie betaalt, bouwt u versneld aan de waarde van uw verzekering. Dat heet een ?hoog/laag? constructie. U hebt dan aan het einde van de looptijd een hoger bedrag gespaard of u kunt in de volgende jaren een lagere premie betalen. Dat laatste kan bijvoorbeeld gunstig zijn als u over eigen geld beschikt. En bijvoorbeeld ook voor tweeverdieners die voorzien dat zij over een aantal jaren een lager besteedbaar inkomen tot hun beschikking hebben. Met de hoog/laag constructie kunnen uw totale woonlasten aanzienlijk lager uitkomen. Dat komt doordat de inleg die als eerste worden gestort, het meeste rendement opbrengen omdat ze het langste uitstaan. Om fiscale redenen mag de hoogst betaalde jaarpremie niet meer bedragen dan het tienvoudige van de laagste betaalde premie. 

 

Extra premie storten

Bij een spaarhypotheek, levenhypotheek, of beleggingshypotheek heeft u in de meeste gevallen de mogelijkheid om tussentijds een koopsom te storten op een moment dat u dat uitkomt. Zo bouwt u net als bij de hoog/laag constructie, versneld aan de waarde van uw verzekering. Het verschil is dat u het niet van te voren vastlegt. U kunt daar op elk willekeurig tijdstip toe besluiten.

 

Eigen geld in premiedepot

Als u over eigen geld beschikt kunt u bij aanvang van de hypotheek een bedrag storten in een zogenaamd ?premiedepot?. Over het uitstaande bedrag in het depot ontvangt u een aantrekkelijke rente. De premies van de levensverzekering worden uit het depot betaald. U hoeft de maandelijkse premiebetaling dan niet bij uw lasten op te tellen. Deze voordelen geniet u niet als u het eigen geld gebruikt voor de financiering van de aankoop van uw huis.

 

Boetevrij aflossen

Als u in een bepaalde periode over voldoende financi?le armslag beschikt, kunt u jaarlijks een deel van de hypotheek boetevrij aflossen. Bij de verkoop van uw huis en bij overlijden mag het hele bedrag altijd boetevrij worden afgelost. Het is verstandig de hypotheekadviseur om advies te vragen als u dit overweegt. Het is om fiscale redenen niet altijd aantrekkelijk om dit te doen. 

 

JA, ik wil alvast weten waar ik aan toe ben!
Vraag online alvast een Hypotheekofferte aan
Vraag een adviesgesprek aan

 


Erkend Hypotheekadviseur
Poll
Bent u bereid op latere leeftijd uw huis op te eten?
h? wat?, huis opeten? Dat smaakt toch niet.
Nooit over nagedacht
Nee, (als ik overlijd mogen erfgenamen mijn huis erven
JA, (lees meer over de Pensioen Optimaal Hypotheek)