HYPOTHEEKINFO
OFFERTE
HUIS & FISCUS
BEREKEN
OVER ONS
Starters Hypotheek
vanuit het oogpunt kind
vanuit het oogpunt ouder(s)


Startershypotheek / Vanuit het oogpunt van de ouder(s)


De Startershypotheek is een hypotheek waarbij u als ouder financieel bijspringt bij de aanschaf van een huis door uw zoon of dochter. Overigens hoeft dit alles niet alleen op vrijgevigheid te berusten, ook zakelijke afspraken zijn denkbaar. U kunt als (groot)ouder een bepaalde tijd 'garant' staan. Ook behoren schenken en lenen tot de mogelijkheden en zijn combinaties denkbaar.

Geschikt voor elke hypotheekvorm
Elke hypotheek kan worden aangepast tot een Startershypotheek . Dat is geen routinehandeling, maar een kwestie van een goed gesprek, om een oplossing te adviseren waar alle partijen tevreden mee zijn. Natuurlijk wordt alles vervolgens zo geregeld dat de gemaakte afspraken aan de huidige wet- en regelgeving voldoen.

Praktijkvoorbeeld 1: mededebiteur
Uw zoon komt ? 30.000 tekort om een huis te kopen. U besluit te tekenen voor een deel van de hypotheek en stelt zich daarmee 'garant' voor een deel van de rente en de aflossing. Uw zoon betaalt de rente helemaal zelf. De hypotheekverstrekker doet alleen een beroep op u wanneer dat nodig mocht zijn. Als uw zoon voldoende inkomen heeft dan kunt u in goed overleg besluiten het mededebiteurschap te laten vervallen. Ook kunt u besluiten om de rentelasten van uw kind te verzachten door te kiezen voor een jaarlijkse belastingvrije schenking.

Praktijkvoorbeeld 2: schenken
Het inkomen van uw dochter is nog te laag om de totale koopsom van ? 200.000 voor een nieuwe woning te lenen; ? 180.000 is het maximaal haalbare. Door gebruik te maken van de eenmalig verhoogde schenkingsvrijstelling van maximaal ? 20.177 is de koopsom van ? 200.000 geen probleem meer!Doe de Hypotheektest
Poll
Bent u bereid op latere leeftijd uw huis op te eten?
h? wat?, huis opeten? Dat smaakt toch niet.
Nooit over nagedacht
Nee, (als ik overlijd mogen erfgenamen mijn huis erven
JA, (lees meer over de Pensioen Optimaal Hypotheek)